Muistolaatat ja muistokilvet

Valmistamme kaikkiin eri käyttökohteisiin räätälöitävissä olevat muistolaatat ja muistokilvet aikaa kestävistä, helppohoitoisista ja arvokkaan ulkonäön tuovista materiaaleista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Muistolaatat ja muistokilvet arvokkaaseen muistamiseen sekä huomioimiseen

Muistolaattoja ja muistokilpiä tarvitaan useissa eri kohteissa ja tarkoituksissa. Olipa kyse hautakiven muistolaatasta, lemmikin muistolaatasta, historiallisen kohteen kilvestä tai ulko-oveen tulevasta kilvestä, tulee laatan ja kilven kestää selkeänä sekä tyylikkäänä myös eri vuodenaikojen kuluttamana.

Yleisimmät valmistusmenetelmät ovat jyrsimällä tehdyt kilvet, jotka kestävät aikaa erinomaisesti. Teräs soveltuu suoraan käyttöön suojaamattomanakin, mutta messinki, kupari ja pronssi tarvitsevat suojakseen lakkapinnan. Tämä takaa pitkään hyvänä ja arvokkaana säilyvän pinnan, etenkin jos muistolaatasta pidetään huolta esim. vuosittaisella saippuavesipesulla.

Pyydettäessä voimme myös patinoida kilvet. Kauttamme saa tarvittaessa myös muistolaattojen ja muistokilpien asennuksen.

Muistolaatoissa ja muistokilvissä käytettävät materiaalit

Valmistamme muistolaatat ja muistokilvet yhdistyksille, hautaustoimistoille ja yksityisille. Yleisimmät käytetyt materiaalit ovat messinki ja teräs, mutta laattoja voidaan tehdä myös kuparista, pronssista ja alumiinista. Mikäli muistokilvestä halutaan paksumpi kuin 10 millimetriä, voimme luoda yksilöllinen muistokilven valamalla.

Laatan ja kilven viimeistely maalaamalla tai patinoimalla

Muistolaattoihin ja muistokilpiin tulevat kaiverrukset ja muut merkinnät yleensä joko maalataan tai patinoidaan, sillä pintakäsittely saa tekstin näkymään selkeämmin. Osana restaurointia voimme käsitellä vanhat kilvet uudella pinnoituksella tai maalaamalla vanhat tekstit uudelleen.