Kohokilvet ja valukilvet

Kohokirjaimin koristelluissa kilvissä tekstit muodostavat arvokkaan kolmiulotteisen vaikutelman. Valmistusvaiheessa kilven tausta kaiverretaan kirjaimia syvemmälle tasolle, jolloin teksti nousee kirjaimellisesti esiin. Vaihtoehtoinen, jo ennen vanhaan käytössä ollut valmistusmenetelmä on valaa kilpi teksteineen yhtenä kappaleena muotin avulla. Tuotepiiriin kuuluu myös valettuja irtokirjaimia, merkkejä ja muita kilpiä. Valettuja tuotteita käytetään perinteisesti muistomerkeissä ja edustavissa julkisissa tiloissa niiden arvokkuuden takia. Kohokirjainkilvistä tulee myös hienoja ovikilpiä.

Koho- ja valukilpien kiinnitysmenetelmiä ovat piilokiinnitys, kiinnitystanko tai pohjalevy. Jos kilpi halutaan pitää irti seinästä, taustan ja seinän väliin voidaan asettaa korokeholkit. Lisäksi kilpiä on mahdollista patinoida. Ennen toimitusta kappaleet pinnoitetaan lakalla.

Kunnostamme myös vanhat valu- ja kohokilvet hiomalla, poistamalla kaikki tummentumat ja uudelleenlakkaamalla pinnan hienoksi.

Kilvistä ja laatoista on mahdollista tehdä vielä edustavampia, kun paksuun valettuun laattaan yhdistetään taidolla tehty kaiverrus.