Kilvet ja opasteet lukemattomiin käyttötarkoituksiin

Meiltä saat hankittua kilvet, kyltit, opasteet ja muut vastaavat tuotteet laidasta laitaan. Kaiverrus- ja merkintäpalveluamme voi hyödyntää todella laajasti erilaisissa käyttötarkoituksissa. Toteutamme esimerkiksi muisto- ja pikkukilvet, tarrat ja tulosteet, puu- ja lasertyöt, avaimenperät, nimineulat, etulevyt, irtokirjaimet ja talonumerot, opasteet sekä kohotekstit ja valukilvet teollisuuden, yritysten, yhdistysten, seurojen, julkisen sektorin ja yksityishenkilöiden tarpeisiin.

Tuotteet teollisuuteen

Irtokirjaimet

Teemme irtokirjaimia ja muotoon leikkausta muun muassa alumiinista, messingistä, teräksestä, kuparista ja muoveista. Messinkiset kirjaimet pääsääntöisesti lakataan, alumiinikirjaimet voivat puolestaan olla anodisoituja tai maalattuja. Kiinnitysvaihtoehtoina irtokirjaimille on piilotappikiinnitys, ruuvikiinnitys, teippi tai kirjaimien kiinnitys taustatankoon, jolloin lopullinen kiinnitys seinälle tai muulle sijoituspinnalle käy helpommin.

Leikatut metallikirjaimet ovat vahvuudeltaan useimmiten 1 – 10 millimetriä, valetut messinkikirjaimet alkaen 10 millimetriä. Kauttamme saat halutessasi myös kiinnityspalvelun, jolloin me hoidamme irtokirjainten asennuksen paikoilleen avaimet käteen -periaatteella.

Muistolaatat

Valmistamme yhdistyksille, hautaustoimistoille ja yksityisiä muistolaattoja. Yleisimmät materiaalit ovat messinki ja teräs, mutta laattoja voidaan tehdä myös kuparista, pronssista ja alumiinista. Voimme luoda yksilöllisen kilven valamalla, kun kilven paksuuden halutaan olevan enemmän kuin 10 millimetriä.

Yleisemmät valmistusmenetelmät ovat jyrsimällä tehdyt kilvet, jotka kestävät aikaa erinomaisesti. Teräs soveltuu suoraan käyttöön suojaamattomanakin, mutta messinki, kupari ja pronssi tarvitsevat peitokseen lakkapinnan. Tämä takaa pitkään hyvänä säilyvän pinnan, etenkin jos laatasta pitää huolta esim. vuosittaisella saippuavesipesulla. Meiltä saa myös kilpien patinoinnin.

Kaiverrukset ja muut merkinnät yleensä joko maalataan tai patinoidaan, sillä käsittely saa tekstin näkymään selkeämmin. Voimme myös pinnoittaa uudelleen ja maalata tekstit vanhoihin kilpiin osana restaurointia.

Muistolaatoille on saatavana lisäksi kiinnityspalvelu suoraan meiltä.

Nimikyltit, avaimenperät ja narikkalaput

Toteutamme puseroihin ja työvaatteisiin kiinnitettävät nimikyltit ja henkilölaatat mm. kaupan alan tarpeisiin, messuille ja muihin vastaaviin tilanteisiin. Voimme valmistaa laattoja asiakkaan toiveiden mukaan muovista, messingistä, alumiinista ja teräksestä. Laattoihin saadaan lisättyä yrityksen nimet logoineen sekä henkilöiden omat nimet eri tekniikoilla.

Lisäksi valmistamme:

• Pöytänumero- ja varauskilvet ravintoloille
• Avaimenperät eri materiaaleista ravintoloiden, uimaloiden ja yritysten säilytyslokeroihin
• Ohuet, muoviset tai metalliset narikkalaput ravintoloille, teattereille, hotelleille, messuille ym.

Nimikyltteihin voidaan laittaa kiinnitysmekanismiksi esimerkiksi magneetti, neula tai klipsi. Avaimenperiin voimme asiakkaan niin halutessa kiinnittää valmiiksi metallisen avainrenkaan.

Emme käytä valmiita pohjia, vaan valmistamme kaikki nimikyltit ja avaimenperät aina yksilöllisenä toteutuksena asiakkaan omien toivomusten mukaisesti. Materiaali, koko, muoto, logon lisääminen – kaikki on räätälöitävissä niin kuin haluat.

Koho- ja valukilvet

Kohokirjaimin koristelluissa kilvissä tekstit muodostavat arvokkaan kolmiulotteisen vaikutelman. Valmistusvaiheessa kilven tausta kaiverretaan kirjaimia syvemmälle tasolle, jolloin teksti nousee kirjaimellisesti esiin. Vaihtoehtoinen, jo ennen vanhaan käytössä ollut valmistusmenetelmä on valaa kilpi teksteineen yhtenä kappaleena muotin avulla. Tuotepiiriin kuuluu myös valettuja irtokirjaimia, merkkejä ja muita kilpiä. Valettuja tuotteita käytetään perinteisesti muistomerkeissä ja edustavissa julkisissa tiloissa niiden arvokkuuden takia. Kohokirjainkilvistä tulee myös hienoja ovikilpiä.

Koho- ja valukilpien kiinnitysmenetelmiä ovat piilokiinnitys, kiinnitystanko tai pohjalevy. Jos kilpi halutaan pitää irti seinästä, taustan ja seinän väliin voidaan asettaa korokeholkit. Lisäksi kilpiä on mahdollista patinoida. Ennen toimitusta kappaleet pinnoitetaan lakalla.

Kunnostamme myös vanhat valu- ja kohokilvet hiomalla, poistamalla kaikki tummentumat ja uudelleenlakkaamalla pinnan hienoksi.

Kilvistä ja laatoista on mahdollista tehdä vielä edustavampia, kun paksuun valettuun laattaan yhdistetään taidolla tehty kaiverrus.

Teollisuuden kyltit ja kilvet

Eräs suurimmista työllistäjistämme on teollisuus ja rakennusalan yritykset. Etenkin LVI-, sähkö- ja ilmastointialalla toimivat asiakkaat ovat tulleet meille tutuiksi vuosien varrella. Teollisuuden tarpeisiin teemme etulevyjä, kylttejä, arvokilpiä, painikkeita ja muotoon leikattuja kappaleita niin muoveista, alumiineista, messingistä kuin teräksistäkin. Meiltä saat kaikki teollisuuden kyltit ja kilvet!

Käyttämiämme tekniikoita ovat perinteinen kaiverrus, laserkaiverrus ja -merkkaus, syövytys, tulostus, tarrat ja eloksointi. Kylttien, kilpien ja opasteiden kappalemäärät vaihtelevat yksittäiskappaleista aina kymmeniin tuhansiin kappaleisiin. Neuvotteluvaiheessa konsultoimme mielellämme siitä, mikä on paras ja sopivin tekniikka valmistaa tuotteet niin hinnallisesti kuin käyttöolosuhteet huomioiden. Kilpiä voidaan pinnoittaa eloksoinnilla, maalaamalla tai lakkaamalla. Terästä ja maalipintoja voi suojata myös nanopinnoitteella. Kilpien kiinnitys onnistuu laadukkailla liimateipeillä, kilpiin tehdyillä rei’illä, putkistoketjuilla ja erilaisilla kilpipidikkeillä.

Laajan konekannan ja hiottujen valmistusprosessien ansiosta kykenemme valmistamaan, pakkaamaan ja toimittamaan nopeastikin suuremmat erät jatkoasennuksia varten, esimerkiksi laite- ja konevalmistajille. Pienemmät muovikilpierät saamme yleensä lähtemään jopa 1–2 päivässä.

Saman katon alta saat kaikki muutkin merkintään liittyvät tuotteita kuten tarrat ja tulosteet. Lisäksi varastossamme on valmiina rst-kilpipohjia moneen eri lähtöön. Kiiretilanteissa voimme merkata ja toimittaa ne ripeällä aikataululla.

Teollisuuden ja rakennusalan kyltit, kilvet ja opasteet:

  • Kone- ja laitekilvet
  • Mitta- ja asteikkokilvet
  • Turva- ja ohjekilvet
  • Käyttöpaneelit
  • Sapluunat
  • Avaimenperät
  • Kaapelikilvet
  • Positiokilvet

Ovikilvet, talonumerot ja irtokirjaimet, nimilaatat ja muistolaatat kotitalouksiin ja yhdistyksille

Palvelemme tietysti myös yksityisiä ihmisiä ja yhdistyksiä. Yleisimpiä kuluttajien tarpeita ovat esimerkiksi ovikilvet, talonumerot ja postilaatikon kilvet. Saamme tehtyä leikattuja irtokirjaimia messinkisinä, muovikirjaimina ja teräksestä. Kauttamme saat hankittua lisäksi yksilölliset valukirjaimet ja –kilvet.

Kesäasunnoille valmistamme puiset, muoviset tai metalliset mökkikilvet. Veneisiin onnistuvat tyylikkäät nimikyltit eri raaka-aineista joko kilpinä tai irtokirjaimina. Puutarhojen ja kotipihojen kasvit ja puut saat merkittyä laatoilla, jotka saa painettua tukevasti maahan.

Lisäksi kaiverramme lemmikkien kaulapantojen nimikilvet, muistokilvet, yhdistysten muistolaatat, merkkipäivälahjojen ja palkintojen merkitsemiset ynnä muut vastaavat merkintätyöt. Palveluvalikoimamme on todella laaja ja monipuolinen, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Facebook-sivuillamme päivitämme säännöllisesti uusien töiden kuvia – käy tutustumassa sielläkin! Voit tehdä tilauksesi joko valmiiden suunnitelmien kanssa, tai hakea inspiraatiota jo tekemistämme talonumeroista, irtokirjaimista, laatoista ja merkitsemisistä.

Tutustu Facebook-sivuumme