Kaiverrukset ja merkkauspalvelut

Aripa Kaiverrus Oy on kokenut kaiverrus- ja merkkauspalveluiden asiantuntija. Teemme asiantuntevat kaiverrukset niin yksityisille kuin yrityksille yksittäisistä tarpeista suurempiin eriin aina tarpeiden mukaan räätälöiden. Restauroimme myös vanhoja kylttejä, laattoja ja kilpiä.

Tarjoamme kaiverrukset ja merkkauspalvelut valtakunnallisesti olipa alueena Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Vantaa, Vaasa, Lappeenranta tai muu Suomi, niin kysy kaiverrusta tai merkkauspalvelua meiltä!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Olemme kaiverrusten monipuolinen asiantuntija

Käytössämme on useita eri menetelmiä ja tekniikoita: meiltä onnistuvat muun muassa kaiverrukset, lasermerkinnät, tarrat, tulosteet, tasotulosteet levylle, syövytykset ja eloksoinnit. Myös erilaiset pintakäsittelytavat, kuten maalaus, lakkaus, patinointi ja hionta, kuuluvat palveluihimme.

Teemme kaiverruksen tai merkkauksen yhteen tai sataantuhanteen tuotteeseen

Kaipaatko yhden laatan kaiverrusta haluamallasi tekstillä tai tarvitseeko yrityksenne useamman tuhannen, kymmenien- tai satojentuhansien määrän kaiverrettuja kylttejä, laattoja tai muita vastaavia tuotteita? Olet oikeassa paikassa!

Mikään kappalemäärä ei ole meille liian vähäinen. Merkkaus- ja kaiverruspalvelumme alkavat aina yhden tuotteen uniikeista toteutuksista. Esimerkiksi kuluttaja-asiakkaille toteutamme muun muassa ovikyltit ja talonumerot, lemmikkien kaulapantojen nimi- ja numerolätkät, muisto- ja lahjaesineiden kaiverrukset, laattojen kaiverrukset ynnä muut vastaavat. Teemme merkinnät myös nahkaan, kankaisiin ym. pehmeisiin materiaaleihin.

Mikään kappalemäärä ei ole meille myöskään liian suuri. Meillä on erinomaiset valmiudet toteuttaa tehokkaasti jopa kymmenien- tai satojentuhansien kappaleiden kokoiset erät kylttejä. Tämän mahdollistaa monipuolinen laitekanta, vankka alan osaaminen ja loppuun asti hiotut työskentelymetodit aina suunnittelusta toteutuksen kautta pakkaamiseen ja muuhun logistiikkaan. Toimitamme esimerkiksi teollisuudelle päivittäin erilaisia muovi-, teräs- ja alumiinikilpiä, kuten huomio- ja ohjekylttejä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kiinnitysmenetelmiin on syytä kiinnittää huomiota

Autamme mielellämme myös suunnittelussa tarpeen mukaan. Suunniteltaessa on erityisesti syytä kiinnittää huomiota myös valitun tuotteen tai tuotteiden lopulliseen kiinnitykseen.

Tehdäänkö kulmiin erilliset kiinnitysreiät, tuleeko taustapuolelle teippikiinnitys, tapahtuuko kiinnitys ketjuilla, rautalangalla tai kenties nippusiteillä, onko tuleva kiinnityspinta tasainen tai ehkä kupera – nämä kaikki asiat kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jolloin lopullinen tuote on vaivatonta kiinnittää ilman turhaa säätöä.

Muistathan, että halutessasi saat kiinnityspalvelun myös suoraan meiltä. Asennamme paikoilleen kyltit, kilvet, opasteet, irtokirjaimet ja muut sopimuksen mukaan.

Kaiverrukset ja eri merkkaustekniikat eri käyttötarkoituksiin

Tuotteeseen sopivin merkintä- tai valmistustekniikka riippuu monista asioista. Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi:

  • Työstettävä materiaali
  • Koko
  • Kappalemäärä
  • Käyttökohde
  • Asiakkaan omat toiveet

 

Luonnonmateriaalit (puu, nahka, puuvilla ym.) vaativat erilaisia menetelmiä kuin vaikkapa metallit, jotka voidaan tarvittaessa valmistaa kylteiksi tai muihin muotoihin tarvittaessa suoraan valamalla.

Erilaisia mahdollisuuksia on erittäin paljon. Sinun ei tarvitse tietää oikeaa tekniikkaa, sen takia me olemme täällä auttamassa! Alan asiantuntijan avulla löydät parhaat ratkaisut juuri omaan tarpeeseesi.

Tarjoamme myös restaurointia – eli vanhan kilven, laatan tai kyltin entisöintiä uudenveroiseksi

Vanhat kyltit, laatat ja kilvet kantavat mukanaan arvokasta historiaa ja tarinaa, joita usein halutaan vaalia joko kulttuurihistoriallisista syistä, tai vaikkapa sukuhistorian säilyttämisen takia. Ajan patinoima kyltti, kilpi tai laatta on kaunis ja kunnioitusta herättävä, mutta toisinaan tarvitaan restaurointia, eli entisöintiä, kun halutaan palauttaa opasteiden menneiden päivien loisto.

Kylttien ja laattojen entisöinti tapahtuukin usein aivan kirjaimellisesti alkuperäisen loiston palauttajana. Materiaalista riippuen restaurointi voi tapahtua esimerkiksi seuraavilla työvaiheilla: ensin poistetaan kaikki tummentumat huolellisesti, jonka jälkeen kilpi hiotaan, lakataan ja kiillotetaan. Kun kokenut ammattilainen huolehtii restauroinnista ja entisöinnistä, käsitelty kilpi ei valmiina kalpene uuden vastaavan rinnalla. Tavoitteena on aina käyttää materiaaleja ja työmenetelmiä, joilla alkuperäinen kappale on tehty.

Entisöinti on siis loistava palvelu, mikäli kohteessa halutaan käyttää alkuperäisiä kylttejä, laattoja ja kilpiä myös tulevat vuosikymmenet. Restaurointi on tärkeää erityisesti kulttuurihistoriallisen arvon säilyttämisessä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää restauroinnista!

Juuri sinulle räätälöidyt tuotteet

Neuvomme ja opastamme asiakkaitamme aina tapauskohtaisesti sopivien tekniikoiden ja menetelmien eduista ja hyödyistä. Toisinaan kevyempikin toteutustapa voi riittää laadukkaaseen lopputulokseen – tämä puolestaan näkyy asiakkaalle suoraan edullisempana hintana. Puhuttiin sitten yksittäiskappaleesta tai massiivisesta sarjatuotannosta, meillä on juuri oikeat menetelmät jokaiselle tuotteelle.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!